AVORS
AVORS

Представници Агенције за високо образовање Републике Српске присуствовали су 18. јуна предавању које је одржала министар за европске интеграције у Влади Србије Тања Мишчевић у Административном центру Владе Републике Српске на тему недавно започете тзв. „скрининг фазе“ у оквиру европских интеграција, а која претходи преговорима о приступању у Европску Унију.

Она је том приликом представила искуства Републике Србије у преговорима о приступању ЕУ, будући да је Србија кроз скрининг фазу прошла прије неколико година.

Мишчевић је током предавања поручила да Министарство за европске интеграције Србије остаје на располагању службеницима Владе Републике Српске и Министарству за европске интеграције за сву подршку у будућем процесу преговора БиХ са Европском унијом.

Предавању је присуствовао и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић који је нагласио да Министарство интензивно ради на јачању капацитета представника републичких органа управе кроз обуке, те да је помоћ Министарства за европске интеграције Србије од великог значаја.

Javni poziv za prijavljivanje eksperata iz zemlje i inostranstva

Партнери

Чланство у мрежама

ENQA INQAAHE CEENQA

Јавни позив