AVORS
AVORS

Агенција за високо образовање Републике Српске (АВОРС) потписала је споразум о сарадњи са Комитетом за акредитацију Мађарске (Hungarian Accreditation Committee - Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság - МАБ).
Двије агенције одржале су 27.11.2023. године онлајн састанак на којем су одржане презентације о раду обе агенције, оквир дјеловања, процедуре вањског и унутрашњег осигурања квалитета, те је разговарано о будућим облицима сарадње у области обезбјеђења квалитета у високом образовању.

Споразум, којим се дефинише заједничка посвећеност двију агенција развоју културе квалитета у високом образовању, су потписали предсједник МАБ проф. др Валерија Чепе (Valéria Csépe) и директор АВОРС проф. др Биљана Војводић.
Споразум такође предвиђа сарадњу у области развоја стандарда и критеријума у области обезбјеђења квалитета у високом образовању, могуће размјене стручњака и рецензената, као и особља агенција, те учествовања у поступцима вањског вредновања.
Комитетом за акредитацију Мађарске са сједиштем у Будимпешти надлежан је за поступке акредитације високошколских установа и студијских програма у Мађарској.

Javni poziv za prijavljivanje eksperata iz zemlje i inostranstva

Партнери

Чланство у мрежама

ENQA INQAAHE CEENQA

Јавни позив