AVORS
AVORS

На 4. редовној сједници Народне скупштине Републике Српске одржаној 19.7.2023. године, разматран је Извјештај о раду са финансијским извјештајем Агенције за високо образовање Републике Српске за 2022. годину. У складу са чланом 43. став 1. Закона о обезбјеђењу квалитета у високом образовању Републике Српске Агенција има обавезу да поднесе Народној скупштини извјештај о раду најкасније до 30. јуна текуће године за претходну годину.
Извјештај о раду са финансијским извјештајем за 2022. годину је образложила директор Агенције проф. др Биљана Војводић. Директор Агенције се у свом излагању осврнула на најзначајније активности Агенције у претходном извјештајном периоду, као и на активности Агенције у текућој години.

Поред редовних активности директор Агенције се посебно осврнула на активности које је Агенција предузела у вези са сазнањима из акције „Кластер“, која је почетком године проведена по наредби Тужилаштва БиХ у вези са нелагалним издавањем диплома, а која се односе на високошколске установе за које је поступак акредитације у току. Извјештај о раду са финансијским извјештајем Агенције за високо образовање Републике Српске за 2022. годину усвојен је са 47 гласова народних посланика.
Извјештај о раду са финансијским извјештајем Агенције за високо образовање Републике Српске за 2022. годину можете погледати овдје.

Снимак са 4. редовне сједнице Народне скупштине Републике Српске можете погледати овдје.

Извјештаји о вањском вредновању

Партнери

Чланство у мрежама

ENQA INQAAHE CEENQA

Јавни позив