AVORS
AVORS

 

Мрежа агенција за осигурање квалитета у високом образовању Централне и Источне Европе (Central and Eastern European Network of Quality Assurance Agencies in Higher Education – CEENQA) одржала је 17.03.2021. године четврти у низу двомјесечних онлајн састанака представника агенција чланица мреже који је био посвећен теми наставе на даљину и комбинованим методима наставе у високом образовању у пост-пандемијском периоду.

Презентацију о подршци реализацији наставе на даљину и комбинованим методима наставе у високом образовању у пост-пандемијском периоду одржала је замјеник начелника Одјељења за обезбјеђење квалитета Лали Георгице (Lali Giorgidze) из Националног центра за унапређење квалитета образовања Грузије (National Center for Educational Quality Enhancement – NCEQE).

Начелник Одјељења за планирање, истраживање и међународне односе NCEQE Катја Тсирамуа (Kathia Tsiramua) је представила структуру, надлежности и најважније активности грузијске агенције, док је замјеник директора Центра за вредновање квалитета у високом образовању Литваније (Centre for Quality Assessment in Higher Education - SKVC) Аурелија Валкине (Aurelija Valeikiene) представила литванску агенцију.

Обе наведене агенције као један од механизама обезбјеђења квалитета студијских програма користе кластерску акредитацију за шта су учесници показали највеће интересовање у погледу начина формирања кластера, те начина реализације поступка вредновања.

Агенцију за високо образовање Републике Српске представљала је начелник Одјељења за осигурање квалитета и међународну сарадњу Душка Радмановић која је члан Извршног одбора CEENQA од 2017. године. Радмановићева је од стране Извршног одбора именована за координатора радне групе за наредну Генералну скупштину CEENQA која има за тему рад високошколских установа у периоду пандемије вируса корона. Она је представила фокус ове радне групе, те информације о до сада пријављеним излагачима на ове теме. Она је још једном позвала представнике присутних агенција да се пријаве за презентације у оквиру ове радне групе, те изнијела позитивна искуства у програму размјене особља у оквиру CEENQA програма који се реализује већ шесту годину за редом.

На стастанку је учествовало 34 представника агенција чланица мреже, а планирано је да нови састанак сличног типа буде одржан у мају 2021. године.

 

Javni poziv za prijavljivanje eksperata iz zemlje i inostranstva

Партнери

Чланство у мрежама

ENQA INQAAHE CEENQA

Јавни позив