AVORS
AVORS

У оквиру пројекта “Подршка европским агенцијама за осигурање квалитета у испуњавању Европских стандарда и смјерница (ESG)“-„Supporting European QA Agencies in meeting the ESG“ - SEQA ESG II, у Београду је од 23.5. до 24.5.2024. године одржана радионица на тему “Усклађивање поступака и метода са ESG” (Alignment of processes and methods to the ESG) коју су заједнички организовале Национално тело за акредитацију и обезбеђење квалитета у високом образовању Србије (NAT) и Европска асоцијација за осигурање квалитета у високом образовању (ENQA) која је координатор пројекта.

Циљ радионице је био да учесници у пројекту размијене своја искуства која се тичу испуњавања захтјева ESG 2.2 и 2.3. као и да се упознају са начином на који агенције чланице ENQA – е испуњавају ове захтјеве. У том смислу своја искуства су изнијели представници шведске агенције UKÄ и словачке агенције SAAHE. Агенције за високо образовање Републике Српске је представила начин на који су испуњени захтјеви наведених стандарда у Републици Српској.
Подсјећамо да се на крају пројекта стичу услови за аплицирање за пуноправно чланство у ENQA чему претходи поступак вањског вредновања Агенције од стране независне комисије стручњака ENQA -е.

Javni poziv za prijavljivanje eksperata iz zemlje i inostranstva

Партнери

Чланство у мрежама

ENQA INQAAHE CEENQA

Јавни позив