AVORS
AVORS

Представнице Агенције за високо образовање Републике Српске састале су се 11. јануара са Меред Боланд (Mairead Boland) вишим менаџером за регулацију академског интегритета и стратешко партнерство Ирске агенције за квалитет и квалификације (Quality and Qualifications Ireland - QQI) како би разговарале о условима придруживања Агенције Глобалној мрежи академске честитости (Global Academic Integrity Network - GAIN).
GAIN је званично покренута у октобру 2022. године у Даблину, а суоснивачи су Ирска агенција за квалитет и квалификације (QQI) и Агенција за квалитет и стандарде у високом образовању Аустралије (Tertiary Education Quality and Standards Agency of Australia - TEQSA).

Мрежа се бави питањима заштите и промовисања академске честитости, те размјењује праксе између чланица о процедурама за санкционисање и спречавање недоличног понашања у академској заједници. Препознајући да су недолична понашања у академској заједници глобални проблем који одавно превазилази државне границе и законодавства појединих држава, GAIN окупља више од 30 чланица из земаља широм свијета, како агенција за обезбјеђење квалитета, тако и других институција које се баве питањима високог образовања.
Након анализе критеријума за приступање Мрежи, констатовано је да Агенција Републике Српске испуњава све услове да постане пуноправан члан Глобалне мреже академске честитости.
Агенцију Републике Српске представљале су помоћник директора за акредитацију и међународну сарадњу Душка Радмановић и стручни савјетник за акредитацију Татјана Радаковић.

Javni poziv za prijavljivanje eksperata iz zemlje i inostranstva

Партнери

Чланство у мрежама

ENQA INQAAHE CEENQA

Јавни позив