AVORS
AVORS

Мрежа агенција за осигурање квалитета у високом образовању Централне и Источне Европе (Central and Eastern European Network of Quality Assurance Agencies in Higher Education – CEENQA) одржала је 15.03.2023. године редован двомјесечни онлајн састанак представника агенција чланица мреже који је поред извјештаја предсједника и чланова одбора био посвећен предстојећој Генералној скупштини мреже која ће бити одржана почетком јуна 2023. године и презентацији рада и пројеката Агенција чланица мреже и активностима Chain5, заједнице праксе за ниво 5 Европског оквира квалификација.
Нова дешавања и напредак у Агенцији за развој високог образовања и обезбјеђење квалитета Босне и Херцеговине (ХЕА) представио је Бењамин Мухамедбеговић, помоћник директора за обезбјеђење квалитета, док је заједнички пројекат „Обезбјеђење квалитетног дигиталног високог образовања у Мађарској“,који реализују Мађарски комитет за акредитацију (MAB) и Организација за економску сарадњу и развој (OECD) представио Франсоа Старинг из OECD. Активности Chain5, заједнице праксе за ниво 5 Европског оквира квалификација, представио је Ханс Дал из Холандије.
На састанку на којем су учествовали представници свих агенција чланица мреже Агенцију за високо образовање Републике Српске представљаo је Бојан Шолаја, виши стручни сарадник у Сектору за акредитацију и међународну сарадњу.

Извјештаји о вањском вредновању

Партнери

Чланство у мрежама

ENQA INQAAHE CEENQA

Јавни позив