AVORS
AVORS

Директор Агенције за високо образовање Републике Српске (АВОРС) Биљана Војводић и предсједник Агенција за квалитет у високом образовању Каталоније (Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya – AQU) Хосеп Јоан Моресо Матеос (Josep Joan Moreso Mateos) потписали су Меморандум о сарадњи између двије агенције.
Меморандумом је предвиђено да агенције сарађују на обострану корист и раде на унапређењу прописа и осигурања квалитета у својој надлежности и побољшању квалитета високог образовања у обе стране. Такође се предвиђа сарадња у области размјене информација, развоја комептенција запослених, те размјене стручњака и рецензената.
Меморандум о сарадњи предвиђа јачање интернационализације и међународне сарадње двију агенција, као и међусобно признавање поступака о вањском вредновању.
Агенција за квалитет у високом образовању Каталоније је надлежна за акредитацију и обезбјеђење квалитета у шпанској покрајини Каталонија и једна је од првих агенција у области високог образовања у Европи са дугогодишњим искуством у овој области.

Партнери

Чланство у мрежама

ENQA INQAAHE CEENQA