AVORS
AVORS

 

Директор Агенције за високо образовање Републике Српске (АВОРС) Биљана Војводић представила је научни рад ''Рангирање високошколских установа као механизам обезбјеђења квалитета'' на Петом међународном конгресу о образовању наставника и акредитацији одржаном од 4. до 6. јуна 2021. године.

Конгрес је одржан вритуелно у организацији Асоцијације за вредновање и акредитацију наставничких студијских програма из Турске (Association for Evaluation and Accreditation of Teacher Education Programs – EPDAD/ЕПДАД) и Гази универзитета из Анкаре (Gazi University, Ankara).

Конгрес је окупио велики број учесника из Турске и иностранства, а Војводић је била један од панелиста у дијелу конгреса који се односио на међународна искуства у области акредитације.

У научном раду, чији су аутори Биљана Војводић и Душка Радмановић, представљени су основни принципи рангирања, као и глобални системи рангирања и њихов ефекат на високошколске установе и студенте.

Војводић се у презентацији осврнула на најпознатије глобалне системе рангирања, наводећи примјере универзитета који традиционално заузимају врх свих ранг листа, као и позиције које заузимају универзитети са простора бивше Југославије и Турске.


Партнери

Чланство у мрежама

ENQA INQAAHE CEENQA